Ondersteunen van duurzame bedrijven - Eaglescience
  • 10 maart 2017

Ondersteunen van duurzame bedrijven

Ondersteunen van duurzame bedrijven

Ondersteunen van duurzame bedrijven 1024 624 Eaglescience

Eaglescience is erg blij deel uitmaken van het netwerk van bedrijven-ambassadeurs van Oxfam Novib. Hiermee krijgen ondernemers in ontwikkelingslanden de kans een bedrijf te starten. Zij krijgen de kans om zelf aan de slag te gaan, de kans om zelf uit de armoede te komen! 

Een eigen bedrijf starten of uitbreiden, daar is kapitaal voor nodig. In veel ontwikkelingslanden zijn banken echter geen betrouwbare of toegankelijke kredietverstrekkers. Bedrijven krijgen geen eerlijke kans zich te ontwikkelen.

“Met een relatief klein bedrag worden grotere wensen gerealiseerd”

Als bedrijven-ambassadeur van Oxfam Novib geef je ondernemers in ontwikkelingslanden wel een goede start voor hun bedrijf. Via microfinancieringsprojecten krijgen ondernemers leningen, die ze in termijnen terugbetalen. De aflossingen worden gebruikt om nieuwe microkredieten te verlenen. Spaargroepen worden opgezet voor kredietkapitaal. Ook krijgen de ondernemers coaching en training in boekhouden.

Wil je ondernemers in ontwikkelingslanden steunen met het opbouwen van hun bedrijf? Als ondernemer kansen doorgeven aan anderen? Word dan net als Eaglescience bedrijven-ambassadeur en lid van het grootste en meest inspirerende mvo-netwerk voor mkb’ers bij Oxfam Novib.

Bron: Oxfam Novib