Designsprint - Eaglescience

Designsprint

Op gestructureerde manier jouw droom werkelijkheid maken

Alles begint met een goed idee. Weet jij nog niet volledig waar je heen wil en vooral, hoe je daar komt? Wij helpen je graag tijdens een designsprint om tot een concreet idee te komen dat vervolgens werkelijkheid kan worden.

Onze aanpak

Tijdens een designsprint helpen we jou en je team om duidelijke doelen te stellen, ideeën te valideren en beslissingen te nemen over een roadmap voor dat met de ontwikkeling gestart wordt. Tijdens deze aanpak is er voldoende ruimte om met elkaar te brainstormen om tot het beste idee te komen. Met de designs die hieruit volgen kun je verdere stappen zetten.

Het traject

Tijdens een aantal sessies, afhankelijk van je vraag of doel, kunnen we een design sprint afronden. De sessie kunnen zowel op ons kantoor of op jouw eigen locatie gehouden worden. Vanzelfsprekend betrekken we de relevante stakeholders in onze aanpak. Alles om jouw idee zo concreet mogelijk vorm te geven.

Een traject kan er als volgt uitzien:

  1. Probleem of doelstelling in kaart brengen
  2. Oplossingsrichtingen formuleren
  3. Ontwikkelen prototype
  4. Toekomstvisie
  5. Development roadmap en budget

Wat het jou oplevert

Van te voren maken we duidelijke afspraken over wat er opgeleverd wordt na afronding van de design sprint. Meestal wordt er naast een verslaglegging van de verschillende brainstorms ook een prototype en een functionele specificatie met prijsinschatting op hoog niveau opgeleverd. Zo krijg je een beeld bij de specifieke doelstellingen, specificaties, het benodigde budget, de tijdslijnen en niet te vergeten de flow en layout van de applicatie. Je krijgt een plan van aanpak waarmee je concreet verder kan.

Mocht je eerst een tussenstap willen maken voordat je een daadwerkelijke ontwikkeling start, denk dan eens aan het ontwikkelen van een prototype.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem contact op!

Neem contact op met Marc Grootjen of laat hieronder een bericht achter.