eHealth @RTL (in Dutch) - Eaglescience
  • 17 maart 2017

eHealth @RTL (in Dutch)

eHealth @RTL (in Dutch)

eHealth @RTL (in Dutch) 1024 680 Eaglescience

eHealth is niet meer weg te denken uit onze gezondheidszorg: we maken een afspraak via internet met de huisarts, gebruiken een app om onze conditie te verbeteren, hebben online overleg met een hulpverlener of we volgen een digitaal zelfhulpprogramma. Een mooie ontwikkeling die nieuwe mogelijkheden biedt.

Een groot deel van de bestaande eHealth-toepassingen is echter niet toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen met een laag opleidingsniveau, beperkte gezondheidsvaardigheden of een migranten- of vluchtelingenachtergrond. Veel van hen hebben moeite met lezen of schrijven en kunnen de informatie op websites en apps vaak niet vinden of begrijpen. Terwijl eHealth hét middel kan zijn om ook deze mensen te voorzien van belangrijke informatie over preventie, zorg en gezondheid zoals sporten, bewegen, gezonde voeding en opvoeding.

“eHealth kan hét middel zijn om ook deze mensen te voorzien van belangrijke informatie over preventie, zorg en gezondheid zoals sporten, bewegen, gezonde voeding en opvoeding.”

Eaglescience

De SamenStarten App ontwikkeld door Eaglescience, TNO, NCJ, GGD Amsterdam en Hollands Noorden

2,5 Miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven 29% van de Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Deze mensen kunnen niet optimaal gebruik maken van eHealth- toepassingen, vinden het lastig om informatie over zorg en gezondheid te vinden, te begrijpen en te gebruiken. Hierdoor krijgen zij vaak niet de zorg die zij nodig hebben. Met een toegankelijk eHealth aanbod zijn zij beter in staat om regie te voeren over eigen gezondheid en informatie te vinden over goede en passende zorg.

Om dit onderwerp meer aandacht te geven, organiseerde Pharos op 26 januari 2017 in de eHealth-week het symposium ‘Op weg naar eHealth voor iedereen’. Eaglescience was hierbij aanwezig. RTL 4 verzorgde een reportage over eHealth en Marc Grootjen, CEO Eaglescience, is hiervoor geïnterviewd.

 

Source: Pharos