Het Team - Eaglescience

Het Team

Wij zijn Eaglescience.

Met een Master Technische Informatie op zak, is Alex een Software Developer én de Scrum Master van Eaglescience. “Samenwerken met anderen vind ik fijn en belangrijk. Samen bereik je meer: we kunnen van elkaar leren en samen tot nieuwe inzichten komen.” Zijn hobby’s spelen zich vooral af in de natuur: “Ik hou van hiken, klimmen/boulderen en fotografie”’ Aan de muur op kantoor hangen een aantal foto’s die Alex zelf geschoten heeft.

Alex. Developer

Tycho heeft zijn Bachelor Informatica aan de Universiteit van Amsterdam behaald en behoort ook tot een van de developers van Eaglescience. “Samenwerken met teamgenoten zorgt ervoor dat we van elkaar leren en kwalitatieve software afleveren. Ik zie mezelf als een gezellige, behulpzame collega die mensen vooruit wilt helpen en sluit me op tijd aan bij onze borrels op donderdag middag.” Heb je een technische vraag? Dan kan je uitgebreid antwoord verwachten.

Tycho. Developer

Marc heeft na een carrière bij de Koninklijke Marine in 2009 Eaglescience opgericht. De reden? Hij gelooft in sneller realiseren van innovatie en wilde zelf onderwerpen kiezen waaraan hij werkt. Ditzelfde gunt Marc zijn team en vertaalt zich in de missie dat iedereen in zijn werk moet doen waar zij of hij energie van krijgt en gelukkig van wordt. “Ik zie mezelf het liefst als Chief Happiness. Ik richt processen zo in, dat werken bij ons fijn en leuk is, juist omdat het professioneel is ingericht richting de klant.” Volgens Marc is samenwerking de enige manier om tot het verwachte resultaat te komen. Wat betreft samenwerken, een dagje teambuilden én competitie schuwt hij niet: hij is dan ook wakker te maken voor een Formule 1 wedstrijd of een potje tafeltennis.

Marc. CEO

Esmee zorgt voor de sfeer bij Eaglescience! Het organiseren van borrels, uitjes of cadeaus voor speciale gelegenheden zijn onder andere dingen waar ze zich mee bezig houdt. Naast Eaglescience is ze aan het afstuderen aan Academie Artemis waar ze de bachelor Allround Styling volgt.

Esmee.  Officemanager

Roy heeft een 14-weekse programmeur bootcamp gevolgd die hem, zo zegt hij zelf, over de streep heeft getrokken om aangenomen te worden bij Eaglescience. “Ik zie mijzelf nog als een jonkie binnen Eaglescience. Mijn doel op dit moment is om zoveel mogelijk te leren, om mij uiteindelijk te specialiseren en de leiding te kunnen nemen in projecten.”

Roy.  Developer

Als developer vervult Paul de rol van een gezellige criticus binnen het team. “Software bouwen is in mijn ogen een ambacht, daarin moeten we dus zorgen dat we altijd kritisch blijven kijken naar ons eigen werk. Naast het kritisch te zijn, vind ik het ook belangrijk dat we een beetje kunnen lachen met elkaar. Dat we graag met elkaar werken, niet alleen omdat we goed zijn in ons vak, maar ook omdat het gezellig is.”

Paul.  Developer

Robbert werkt op de achtergrond en houdt zich voornamelijk bezig met de financiële en administratieve kant in alle facetten. Daarnaast kun je hem alles vragen wat niet over code gaat. Weet hij het antwoord niet direct, dan zorgt hij dat hij het antwoord vindt. Als je wilt weten wat hij in zijn vrije tijd doet, dan kun je daar het beste een keer persoonlijk bij hem over beginnen.

Robbert.  Financiële administratie

Berend is projectmananger en product owner bij Eaglescience.

Berend.  Projectmanager / Product Owner

Jenny heeft een achtergrond als designer en kan complexe materie tot de verbeelding laten spreken. Bij Eaglescience houdt zij zich bezig met nieuwe en bestaande klanten. Is alles naar wens? Met haar altijd frisse blik op dingen en vragenvuur, weet zij het onderste uit de kan te halen. Écht te weten te komen waar de behoeftes liggen. Waar haar behoeftes liggen? Een lekker potje beachvolleybal of op pad met haar twee meiden.

Jenny. Accountmanager / Designer

Thijs komt uit de bankenwereld en als het op stiptheid aankomt, kun je bij hem aankloppen. Hij gaat over de planning, budgetten en dus haalbaarheid van projecten. Achterhalen aan welke eisen de software moet voldoen en hoe dit op de beste manier te bouwen is waar hij energie van krijgt.

Thijs. Projectmanager / Product owner

Wessel staat bekend als Chief Nieuwe Technieken. Hij spijkert zijn collega’s graag bij. “Ik vind het vooral heel erg leuk om te kijken hoe we de klant nog beter van dienst kunnen zijn, met betere software. Bijvoorbeeld door de inzet van nieuwe technieken of het verbeteren van bestaande methodes.” Hoe lastiger de klus, hoe breder de lach van Wessel.

Wessel. Developer

Rianne is na het vwo, HBO Informatica gaan studeren. Na een jaar bij een start-up te hebben gewerkt, is ze bij Eaglescience terecht gekomen. Ze is een rustige en gezellige collega die als Junior Developer veel leert van haar collega’s. “Ik heb een creatieve blik en een goed probleemoplossend vermogen. De reden dat ik programmeren zo leuk vind, is omdat ik constant creatief na moet denken over oplossingen. Om zo goede dingen te kunnen leveren. Ook ben ik een tikje perfectionistisch, wat denk ik de kwaliteit van de projecten waar ik aan werk ten goede komt.”

Rianne.  Developer

Jorn neemt vanuit zijn voorgaande ondernemerschap kennis mee van over de hele wereld, van Duitsland naar China, Australië en alles daartussenin. In 2004 switchte hij van recording- en multimedia producer naar een carrière in de software en is nu projectmanager/product owner bij Eaglescience. “Ik houd van het terugbrengen van complexe problemen tot de essentie.” Jorn is hier als een vis in het water, of liever nog óp het water als roeicoach in Hilversum.

Jorn. Projectmanager / Product Owner

Gijsje heeft een andere achtergrond dan andere collega’s. Hen heeft zestien jaar ervaring in het begeleiden van mensen met gedragsproblematiek en heeft daarom veel affiniteit met bijvoorbeeld onze projecten in de zorg en wetenschap. “Ik vind maatschappelijk belang in wat ik doe enorm belangrijk”. Gijsje heeft net als Roy de 14-daagse development bootcamp gevolgd en is er klaar voor om in een gezellig team aan projecten te werken.

Gijsje.  Developer

Na het behalen van zijn Master in Computational Science is Steven bij Eaglescience aan de slag gegaan als developer. “Bij Eaglescience worden veel nieuwe technieken gebruikt die ik op professioneel niveau kan leren van collega’s, die hier ervaring mee hebben.” Voor een gezonde lunch kun je bij Steven aankloppen.

Steven.  Developer

Met zijn Master Computer Science pas kort op zak, kon hij direct aan de slag bij EagleScience als developer. “Ik vind het interessant en leerzaam om met een ervaren team als EagleScience te werken. Ik kan hier mijn grenzen verleggen.” De passie voor innovatie is behalve in programmeren ook terug te vinden in zijn liefde voor Formule 1 en motorsport in het algemeen. Mocht je hem niet kunnen bereiken zal hij vast op de golfbaan te vinden zijn.

Thijmen.  Developer

Als CTO en developer is Bas heel goed in het leggen van verbanden om daarmee anderen te helpen. “Ik vind het leuk om over ideeën te sparren en zo tot nieuwe en betere inzichten te komen. Voor mij voelt het als een grote beloning wanneer de plannen die wij maken ook werkelijkheid worden, om vervolgens succesvol gebruikt te worden door onze klanten.”

Bas. CTO

Met een Theater Technische achtergrond, gespecialiseerd in automatisering als achtergrond, werkt Bas nu als DevOps Engineer en als Junior Developer bij Eaglescience. “Ik denk niet altijd volgens de regels, waardoor ik niet bang ben om op een andere manier naar een oplossing te zoeken. Ik hoop degene te zijn die het team voorziet van vragen waar iemand anders niet snel aan zal denken. Innovatie is onmogelijk zonder ontdekking en de drang om iets nieuws te vinden.”

Bas.  Developer

Bas is ons Brabantse gezelligheidsdier dat van alle markten thuis is: als voormalig wiskundedocent is hij analytisch scherp, overziet hij ieder proces tot in detail en is hij op iedere vrijmibo te vinden. Stilzitten doet Bas niet graag, zo is hij vier keer per week aan het trainen op de dansvloer. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af want Bas behoort samen met zijn vriendin tot de beste ballroomdansers van Nederland!

Bas. Developer

Wender heeft meerdere rollen binnen het team. Als HR-manager is hij constant bezig met het werven van nieuw talent en de ontwikkeling van het team. Daarnaast is hij aanjager van de dagelijkse bedrijfsvoering en kwaliteitsbewaker van de projecten. “Het is heel mooi om te ervaren dat onze focus op dataveiligheid echt leeft bij de collega’s. Kwetsbaarheden worden voorkomen en nieuwe kwetsbaarheden worden snel gedetecteerd en gemitigeerd.”

Wender. COO

Met ervaring binnen verschillende vakgebieden, zoals Theater Techniek en Publiciteitsmedewerker, is Onno sinds 2005 bezig met frontend en dus als Frontend Developer bij Eaglescience. “Ik zorg ervoor dat de sites die we opleveren mooi zijn en ook fijn zijn om mee te werken. Het belangrijkste vind ik producten leveren waar je trots op kunt zijn.”

Onno.  Front-end developer

Met zijn analytisch vermogen en luisterend oor zorgt Jeroen dat hij altijd goed voorbereid aan een project begint. Slechts weinigen weten dat hij ‘Dr. Jeroen’ genoemd mag worden omdat hij gepromoveerd is op het onderwerp ‘Simulation-based Training of Resilience in Emergencies and Stressful Situations’ aan de VU Amsterdam. In zijn vrije tijd spendeert hij veel tijd met zijn zoontje Thomas, of is hij in een heel andere rol te vinden tijdens een LARP-sessie.

Jeroen. Projectmanager / Developer

Jorn is developer bij Eaglescience.

Jorn. Developer