Het Team - Eaglescience

Het Team

Wij zijn Eaglescience.

Als trooper van het eerste uur is Alex een stabiele factor in het bedrijf, is hij goed in zijn vak, staat hij altijd klaar om een helpende hand te bieden en is altijd zeer betrokken bij wat hij doet. Alex is van alle markten thuis: van het opstellen van perfecte user stories, het maken van een high level architectuur tot aan hoe je moet worstelen met beren en vuur maakt hoog in de bergen in de Verenigde Staten. Alex is namelijk een echte outdoorliefhebber, en spendeert zijn vrije tijd het liefst in de natuur, buiten de grenzen van Nederland of op een festival met vrienden.

Alex. Developer

Bas is ons Brabantse gezelligheidsdier dat van alle markten thuis is: als voormalig wiskundedocent is hij analytisch scherp, overziet hij ieder proces tot in detail en is hij op iedere vrijmibo te vinden. Stilzitten doet Bas niet graag, zo is hij vier keer per week aan het trainen op de dansvloer. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af want Bas behoort samen met zijn vriendin tot de beste ballroomdansers van Nederland!

Bas. Developer.

Dirk hebben we ontmoet tijdens het ADE Brainwave project, waar hij samenwerkte met lichtkunstenaar Nick Verstand. Na zijn opleiding tot yogadocent in India is Dirk door zijn liefde voor computers weer beland bij Eaglescience. Met zijn rustige en open uitstraling is hij een goede luisteraar en weet hij daardoor nieuwe inzichten te koppelen aan vernieuwende oplossingen. Na werktijd is Dirk op de yogamat te vinden, geeft hij zelfs yogales aan collega’s of speelt hij muziek. Namasté!

Dirk. Developer.

Van full-stack software development, systeembeheer, of bezig met VR achter onze en door hem getweakte 3D computer; Gosse heeft een brede interesse en is graag met nieuwe dingen bezig. Zo begon hij na zijn studie zijn eigen VR bedrijfje en ontwikkelde daarmee een Dino-spel voor museum Naturalis. Voor een brainstormsessie bij klanten draait hij zijn hand niet om, waarna hij naar huis racet op de motor om verder te werken aan zijn andere hobby’s zoals actilo.nl, crypto currencies, games en series.

Gosse. Developer. 

Lidwien is onze creatieve duizendpoot met een oog voor detail. Geen pixel ontgaat haar, en daarom is zij onmisbaar bij de ontwikkeling van zowel de backend als de frontend. In de wireframes van Lidwien ziet de klant hoe zijn dromen werkelijkheid worden. In haar vrije tijd ontwikkelt ze eigen games die te koop zijn in de appstore, en kijkt ze het hele jaar uit naar Carnaval zodat ze kan dansen op de hitjes van Fabrizio.

Lidwien. Developer. 

Na een jaar India ontdekt te hebben en getrouwd te zijn met de vrouw van zijn leven is Pim weer bij ons terug. Pim is een specialist op het gebied embedded software en low-level bit hacking. In zijn vrije tijd is Pim graag in de natuur te vinden of is hij verzonken in een boek.

Pim. Developer. 

Daar komt Adri aan gelopen en ik denk ook dat ik Bas zie’. Moest je lachen? Dan kun je het ook goed vinden met Wender. Hij voorziet de werkvloer van de leukste woordgrapjes, waardoor je altijd scherp moet blijven om hem bij te houden. Misschien nog wel belangrijker, Wender is projectmanager en zorgt dat bij ons op de werkvloer alles op rolletjes loopt, iedereen gelukkig is met haar of zijn werk en last but not least dat wij ISO gecertificeerd zijn en blijven!

Wender. COO. 

Anne is sinds dit jaar onderdeel van het team bij Eaglescience, en zorgt dat er bij Eaglescience ook andere dingen geschreven worden dan alleen code. Met haar creativiteit, enthousiasme en scherpe oog voor punten en komma’s ontfermt zij zich over de externe communicatie. Buiten werktijd zit ze niet stil: van elanden spotten vanuit een kano in Canada tot het beklimmen van een vulkaan in Guatemala.

Anne. Communicatie.

Bas is een rasechte Amsterdammer die met zijn master in Artificial Intelligence zijn ei kwijt kan in veel van onze innovatieve projecten. Als betrouwbare teamspeler staat hij altijd klaar voor collega’s en is hij een kei in het vertalen van de wensen van de klant naar schaalbare high-end software. Buiten werktijd hangt Bas vaak aan een klimmuur, aan de bar op een 90s party en mist hij geen enkele vrijmibo.

Bas. Developer. 

Erle is opgeleid tot classica en is daarmee één van de weinige alpha’s in ons team. Naast Latijn en Grieks kan ze na ons traineeship ook met functionele programmeertalen uit de voeten en is ze ook goed in de frontend en design. Erle is de tweede yogi van het kantoor, en zorgt samen met Dirk dat het kantoor in balans blijft. Ook is Erle zangeres in een band.

Erle. Developer.

Met zijn analytisch vermogen en luisterend oor zorgt Jeroen dat hij altijd goed voorbereid aan een project begint. Maar weinigen weten dat hij ‘Dr. Jeroen’ genoemd mag worden omdat hij gepromoveerd is op het onderwerp ‘Simulation-based Training of Resilience in Emergencies and Stressful Situations’ aan de VU Amsterdam. In zijn vrije tijd spendeert hij veel tijd met zijn zoontje Thomas of is hij in een andere rol te vinden tijdens een LARP-sessie.

Jeroen. Developer

Marc heeft na een carrière bij de Koninklijke Marine tien jaar geleden als ZZP’er Eaglescience opgericht omdat hij gelooft in sneller realiseren van innovatie en zelf onderwerpen wilde kiezen waaraan hij werkt. Ditzelfde gunt Marc zijn team, en vertaalt zich in de missie dat iedereen in zijn werk moet doen waar zij of hij energie van krijgt en gelukkig van wordt. Hij heeft altijd een praktische oplossing, is betrokken bij alles wat er op de werkvloer gebeurt en schuwt de competitie niet: hij is dan ook wakker te maken voor een Formule 1 wedstrijd of een potje tafeltennis.

Marc. CEO.  

Tycho kwam bij Eaglescience omdat hij meer in teamverband wilde werken, wat hem en ons erg goed bevalt! Hij heeft zich snel aangepast en voelt zich als een vis in het water in teams en in samenwerking met klanten. Tycho vervult zijn rol als acceptatiecoach met verve en heeft ook de technieken Scala en Angular zich eigengemaakt. Buiten werk houdt Tycho van koken en is hij gek op zijn kat, miauw.

Tycho. Developer. 

Scala, Angular, Cats, Microservices, Docker, MongoDB, Nativescript... oja eigenlijk alles... Wessel is onze ‘chef nieuwe technieken’ en is developer van het eerste uur. Hij is de drijvende kracht achter onze innovatieve software, en zorgt dat aan het eind van de rit kwaliteitssoftware afgeleverd wordt. Wessel staat altijd klaar voor anderen en deelt graag zijn kennis met teamleden. Na kantooruren speelt hij graag een potje volleybal, of houdt hij een LAN-party met zijn vrienden.

Wessel. Developer. 

Robbert werkt op de achtergrond en houdt zich voornamelijk bezig met de financiële en administratieve kant in alle facetten. Daarnaast kun je hem alles vragen wat niet over code gaat. Weet hij het antwoord niet direct, dan zorgt hij dat hij het antwoord vindt. Als je wilt weten wat hij in zijn vrije tijd doet, dan kun je daar het beste een keer persoonlijk bij hem over beginnen.

Robbert.  Financiële administratie

Bas is onze alfa (of bèta?) technical leader. Hij zorgt ervoor dat op technisch gebied alles op rolletjes loopt. Geen vraagstuk is voor hem te moeilijk, en hij deinst nergens voor terug: aan een flipperkast solderen, de nieuwste technieken in softwareontwikkeling of het bouwen van een LEGO-kasteel. Hoe je Bas blij maakt? Met een grote zak Haribo kikkertjes en zijn kinderen als favoriet gespreksonderwerp.

Bas. CTO.

Als cijfermatig geweten, planner en projectmanager is Carien onmisbaar binnen Eaglescience. Met haar analytisch vermogen zorgt ze dat grote hoeveelheden data begrijpelijk worden voor iedereen. Na werktijd kan Carien het plannen niet laten, maar dan met haar voeten in de klei van de Flevopolder waar zij haar eigen huis bouwt en de planning scherp houdt.

Carien. Projectmanager.

Frank is een ‘mug’: een geboren Haarlemmer! Hij draagt bij ons zorg voor het systeem- en netwerkbeheer waardoor we zowel in- als extern overal veilige servers en verbinding hebben! Frank heeft een rijk gevarieerd CV: van buschauffeur, steward op de Alpen Express tot infrastructuur consultant. In zijn vrije tijd staat hij zowel op het veld als achter de bar van de hockeyclub en drinkt hij graag zelf ook een speciaalbiertje.

Frank. Systeem- en netwerkbeheerder.  

Leandra heeft met haar passie voor archeologie gezorgd dat Eaglescience meedeed aan de Digging voor Data Challenge, die we gewonnen hebben en waaruit de app Archeologica is ontstaan. Die bevlogenheid kenmerkt Leandra binnen alle projecten waaraan zij werkt. Buiten werktijd volgt Leandra danslessen en zingt ze graag. Met Leandra raak je nooit uitgepraat: van haar studie Sterrenkunde tot machine learning tot series, ze heeft een brede interesse!

Leandra. Developer. 

Met het volgen van zijn opleiding tot softwareontwikkelaar, eerst bij Codaisseur en daarna het Eaglescience traineeship heeft Nick zijn roeping gevonden en is al ruime tijd een betrouwbaar onderdeel van ons team. Geen probleem is voor hem te moeilijk, en hij is altijd in voor een grapje. In zijn vrije tijd gaat hij graag uiteten, waar de Aziatische keuken of de woestijnkip zijn favoriet is. Nick heeft een aanstekelijke lach, die je zelfs bij de flauwe woordgrappen van Wender te horen krijgt wat hem tot dankbaar publiek maakt.

Nick. Developer.

Ward is via het project Neurostars bij ons terecht gekomen, en voegt met zijn kennis van 3D software veel toe aan het team. Deze vrolijke Utrechter is een bezige bij: zo spendeert hij hele weekenden als percussionist in de Hillsback Brassband en is hij ‘s winters op de latten te vinden op de piste.

Ward. Developer.