Braincarta - Eaglescience

Braincarta

Assisteren van neurochirurgen

Het Braincarta project is bedoeld om neurochirurgen te ondersteunen door de allernieuwste beeldvormende technieken voor de breinfuncties beschikbaar te stellen in (niet-academische) ziekenhuizen. Met een gestandaardiseerde, geldige datacollectie en een geautomatiseerde verwerkingsprocedure kunnen de neurochirurgen worden voorzien van informatie over de locaties van belangrijke hersengebieden en daardoor een betere risicobeoordeling maken van een operatie.

Braincarta heeft als doel om neurochirurgen te ondersteunen in hun besluit of ze een tumor moeten weghalen of niet. Braincarta zal chirurgen voorzien van informatie over de gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij beweging en taal gerelateerd aan de positie van de tumor. Geavanceerde algoritmen bepalen of de data betrouwbaar genoeg zijn. De resultaten worden verstrekt in een medisch rapport. In de toekomst kunnen de resultaten makkelijk bruikbaar gemaakt worden in 3D functiekaart in de neuronavigator tijdens de operatie. De patiënten zullen hier baat bij hebben doordat ze een beter geïnformeerd worden over het besluit.

“Eaglescience houdt overzicht, is slagvaardig, wendbaar, duidelijk en eerlijk.” – Nick Ramsey, professor in Cognitive Neuroscience, UMC Utrecht

Braincarta & Eaglescience

Eaglescience is de belangrijkste schakel in de ontwikkeling van de software die gebruikt wordt in Braincarta. We gebruiken onze IT kennis gecombineerd met software ontwikkelingsvaardigheden voor academische onderzoeksinstellingen om zo een veilig, medisch probaat, betrouwbaar hulpmiddel te ontwikkelen die bijdraagt aan een medisch besluit in neuro-operaties.

Meer informatie?

Braincarta

Of neem contact op met:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl