bRemote - Eaglescience

bRemote

Bijenkast Monitor Systeem

Bijenkast monitor systeem

bRemote is een bijenkast monitor systeem voor de professionele imker. Het idee en de eerste design documentatie voor de smartphone applicatie is ontwikkeld door het bRemote team. Eaglescience heeft het verdere design en ontwikkeling van de frontend van de applicatie gedaan. De backend wordt ontwikkeld en beheerd door Bob Peters van het bRemote team.

Het systeem garandeert een goede bestuiving en maakt het houden van bijen makkelijker en minder tijdrovend. Bijen zijn de belangrijkste bestuivers voor de productie van ons voedsel, waardoor een goede bestuiving van groot belang is. De bijenkast monitor neemt werk uit handen door 24 uur per dag de gezondheid van de bijen te monitoren. Het is dus niet meer nodig preventieve controles uit te voeren, en wanneer de bijenkasten verplaatst moeten worden, kunnen deze op afstand gesloten worden.

Activiteit registratie
Het bedrijf bRemote heeft een hardware onderdeel ontwikkeld dat in de bijenkast wordt geplaatst. De gebruiker krijgt via een smartphone applicatie inzicht in de activiteit van de bijen en kan events inplannen waarmee de bRemote hardware op afstand kan worden aangestuurd. Het product is gericht op professionele bijenhouders die over verschillende kasten beschikken op afgelegen locaties.

Het team aan het woord
‘Meestal ontwikkelen we zowel de frontend als backend van een app, maar in dit geval was de backend van bRemote al opgezet. Aan ons dus de taak om het frontend gedeelte te verzorgen en dit naadloos aan te sluiten op de al bestaande backend. We begonnen met een ontwerptraject waarbij Adobe XD werd gebruikt om de user experience en het design van de app uit te werken. Aan de hand van feedback van toekomstige app-gebruikers werd een definitief ontwerp gekozen en konden we beginnen met bouwen.
Om snel een app voor meerdere platforms te kunnen realiseren, besloten we met Angular een web-app te maken en deze met Cordova te converteren tot een Android en iOS app. In overleg met bRemote werden de entry-points in de backend gefinetuned zodat onze frontend de benodigde data kon ophalen. Het principe van ‘reactive programming’ kwam ons goed van pas bij het verwerken van de asynchrone datastroom aan bijenactiviteit. Met Observables (RxJS) blijven alle grafieken en statistieken in de app up to date, zodat bijenhouders altijd de status van hun bijen kunnen zien.’

Gebruikte technieken

  • Angular
  • Amazon Web Services (Cognito)
  • Cordova and Cordova Hot Code Push

Meer informatie:
bRemote

Contact:
Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl