DIGIZ - Eaglescience

DIGIZ

Digitaliseren van een beproefde methode

De Digitaal Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoefte (of DIGIZ), is de gedigitaliseerde versie van de bewezen GIZ-methode voor het inschatten van de zorgbehoefte van ouders en kinderen. Het is een nieuw ZonMw project waarin TNO, GGD Hollands Midden, JGZ Zuid-Holland West, Leids Universitair Medisch Centrum, NCJ en Eaglescience Software aan deelnemen.

De DIGIZ is een hulpmiddel voor ouders, kinderen en zorgexperts. GIZ helpt om inzicht en overzicht te krijgen in de uitdagingen en sterke punten van ouders en kinderen. Het is bewezen dat dit een krachtig hulpmiddel is om te bepalen of er specifieke zorg nodig is dat tegelijkertijd veerkracht geeft. Het hulpmiddel is eenvoudig toegankelijk via de tablet of laptop, apparaten die dagelijks gebruikt worden door kinderen, jongeren en ouders. De digitale GIZ moedigt ouders en kinderen aan om hun eigen actieplan te bepalen gebaseerd op zowel hun zorgbehoefte als sterke punten.

Het digitaliseren van de GIZ geeft de mogelijkheid om een actieplan op te slaan, nogmaals te lezen en vorderingen te controleren. Dit moedigt zowel ouders als kinderen aan om hun situatie te verbeteren en hierdoor meer controle te krijgen over hun leven en de uitdagingen die hierbij horen.

“Eaglescience is een gedreven bedrijf, praktisch ingesteld maar ook wetenschappelijk georiënteerd. Naast de dagelijkse dag-tot-dag ontwikkelingsflow, helpen ze ook bij het projectvoorstel, denken ze vooruit en verzamelen ze alle kennis die nodig is om de gebruikersbehoeften vast te stellen.” – Olivier Blanson Henkemans

Voor de experts betekent dit dat ze alleen hun laptop of tablet mee moeten nemen. Papieren en schema’s zijn digitaal beschikbaar en kunnen direct worden gedownload. Professionele zorginstellingen, zorgwebsites, instructiefolders en video’s zijn beschikbaar in de applicatie en worden gefilterd op basis van de aangegeven zorgbehoeften. Deze digitale GIZ faciliteert in een gestructureerde conversatie met herkenbare output waardoor de gebruiker gestimuleerd wordt om zijn situatie te verbeteren. Rapporten van de sessie die geproduceerd zijn door de digitale GIZ kunnen gemakkelijk gebruikt worden door zorgexperts als input voor administratiedoeleinden. De functionaliteit om de rapporten op te slaan maakt het mogelijk om verbeteringen te volgen, genomen acties te evalueren en het actieplan op te volgen in een tweede meeting.

De uiteindelijke gebruikers, zowel cliënten als professionals, zijn erg betrokken bij het proces van de ontwikkeling om zo zeker te zijn van een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Naast een proefonderzoek en veldstudie zijn enquêtes en interviews afgenomen. Deze zijn gerelateerd aan de interface, ‘look and feel’ en de functies van de DIGIZ.

Foto door Public Cinema

TNO & Eaglescience

TNO streeft ernaar om mensen en kennis te verbinden om zo innovaties te creëren die onze maatschappij en economie versterken op een duurzame manier. Dit verbindt TNO en Eaglescience Software door hun kernwaarden. Sinds de start van Eaglescience is de samenwerking nauw en zijn al verschillende projecten afgerond, zoals SamenStarten, Brainwave eReader en eASI.

Meer informatie?

TNO
GIZ
ZonMw

Of neem contact op met:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl