iCobus - Eaglescience

iCobus

Het onderhouden van samenwerkingsverbanden op missies in het buitenland

Samen met het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO heeft Eaglescience gewerkt aan een Nederlands Dutch National Technology Project genaamd iCOBUS. Dit project is gefinancierd door de Dutch Royal Army. Het doel van het iCOBUS project is om een uitgebreide suite van software hulpmiddelen te bouwen dat de Nederlandse verdedigingsorganisatie helpt om een samenwerking op te stellen en te behouden met andere partijen wanneer ze op een missie zijn in het buitenland, en tegelijkertijd samenhang te creëren met de betrokken partijen. Deze partijen kunnen bijvoorbeeld van de coalitie strijdmacht zijn, maar ook van lokale autoriteiten of non-gouvernementele organisaties zijn. Deze samenwerkingen zijn ingewikkeld en moeilijk te beheren, omdat de leden verschillende achtergronden hebben en vaak niet van dezelfde plekken afkomstig zijn en kunnen verschillende behoeften en intenties hebben.

Deze hulpmiddelen in de software suite ondersteunen de gebruikers tijdens de verschillende fasen van de samenwerking en verbeteren de samenhang tussen leden. Echter, deze suite is niet alleen een collectie van hulpmiddelen; deze hulpmiddelen delen slim hun informatie onderling en de toolsuite kan zelf een hulpmiddel suggereren gebaseerd op de informatie en de huidige situatie.

“De hulpmiddelen in de software suite ondersteunen de gebruiker tijdens de verschillende fasen van samenwerking en verbeteren de samenhang tussen leden.”

iCOBUS & Eaglescience

TNO heeft de concepten van de verschillende tools ontworpen en getest over de jaren en Eaglescience heeft de tools geïntegreerd en geïmplementeerd in de software.

Meer informatie?

Elitac BV
TNO
Ministerie van Defensie
Nationaal Technologie Project – NIDV

Of neem contact op met:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl