Locali - Eaglescience

Locali

Brengt bewoners en overheid bij elkaar

Nooit meer verrast worden door een boom in jouw straat die omgezaagd wordt of een gebouw dat gesloopt wordt. Op Locali zie je wat de plannen in jouw wijk zijn.

Locali is een app waarmee jij en je buren ideeën voor de wijk delen met de gemeente. Samen met het plan aan de slag! Met Locali maak je het idee bekend in je buurt, je gaat op zoek naar likes en met voldoende steun wordt het een burgerinitiatief en komt het automatisch bij de gemeente terecht.

Gemeenten staan voor een nieuwe realiteit. Er worden steeds meer landelijke taken bij hen neergelegd. En dat vraagt om een andere manier van besturen. Niet alleen luisteren naar burgers, maar samenwerken. De nieuwe manier van samenwerken met inwoners brengt enorme kansen met zich mee. Nog voordat er sprake is van een besluit kunnen gemeenten met Locali het contact aan gaan en draagvlak creëren.

Het platform richt zich op:

  • Informatie uitwisseling tussen lokale overheid en burgers.
  • Het in contact leggen tussen burgers, in kaart brengen van activiteiten in de omgeving
  • Faciliteren van stemmen en discussies, met de nadruk op positieve communicatie.

Team aan het woord:

‘Locali was een bijzonder project omdat we de ontwikkeling van een bestaand product overnamen. Hoewel we bekend waren met de gebruikte technieken, was dit toch even wennen. Zo maakte de backend gebruik van Laravel, en werd voor de frontend een combinatie gebruikt van zowel Blade views als React. Nadat we onszelf wegwijs gemaakt hadden in de bestaande code met het implementeren van wat bug fixes en kleinere features, konden we echt aan de slag!

De grootste uitdaging was om de app klaar te maken voor gebruik in heel Nederland, aangezien de app op dat moment slechts twee gemeentes ondersteunde. Met behulp van het nationaal register konden we alle gemeentes en wijken importeren die we nodig hadden en beschikten we over alle relevante spatial data.

Als je eenmaal doorhebt dat de implementatie van MySQL functies op spatial data subtiel verschilt per versie, is het fascinerend om te zien wat je hier allemaal mee kan. Zo konden we de meeste vraagstukken direct oplossen binnen de queries, bijvoorbeeld bepalen welke gebruikers op een bepaald idee mochten stemmen, omdat het relevante gebied overlapte met de wijk waarin zij wonen. En wanneer je dit dan ook nog mooi op een kaartje kan laten zien, mag je zeker trots zijn op je werk!’ -Jeroen

Gebruikte technieken:

  • Laravel
  • React
  • MySQL

Meer informatie: