PlaytoWork - Eaglescience

PlaytoWork

Gamen voor een echte baan

In 2015 heeft Eaglescience samen met de partners van Banenruil en IJsfontein de contest Play2Work gewonnen. In dit spannende project bouwde Eaglescience een platform gebaseerd op games voor jongeren die net klaar zijn met hun MBO-opleiding. PlaytoWork biedt hen een speelse, innovatieve en passende omgeving.

Tijdens het spelen van de games en het voltooien van opdrachten wordt er een persoonlijk profiel gemaakt op basis van de persoonlijkheidskenmerken. Dit profiel wordt dan gekoppeld aan echte banen. Studenten kunnen dit platform gebruiken om te groeien, zich te ontwikkelen en te presenteren in een snel veranderende arbeidsmarkt. Ons doel is om innovatieve software te combineren met gamemodulen om zo MBO’ers die klaar zijn met hun opleiding te motiveren om zichzelf open te stellen voor de echte arbeidsmarkt. Doordat ze dit doen, kunnen werkgevers inzicht krijgen in de vaardigheden en mogelijkheden van de jonge experts. Door te gamen voor een echte baan gaan de MBO-afgestudeerden met een voorsprong de snelle en competitieve arbeidsmarkt in.

Team aan het woord:

‘PlaytoWork (PTW) is een van onze langstlopende projecten en daarmee ook qua codebase enórm -maar uiteraard nog steeds zeer netjes en overzichtelijk ;)-. Toen we begin 2016 samen met IJsfontein aan dit project begonnen, werd besloten om PHP (Laravel) voor de backend te gebruiken. De -destijds- allernieuwste technieken werden gekozen voor de frontend: React, GraphQL en Cordova. In een groot team met soms wel tien developers, designers en interaction designers werd in hoog tempo de PTW app opgezet en een bijbehorend portal/content management systeem voor recruiters gebouwd. Nu, drie jaar later, wordt ons werk beloond met meer dan 10.000 PTW gebruikers. Dit brengt natuurlijk de nodige technische uitdagingen met zich mee, als ook mogelijkheden om de app steeds weer met nieuwe features uit te bouwen. Begin 2018 hebben we bijvoorbeeld in Scala nog een nieuwe ‘matching engine’ gemaakt om studenten nog beter te kunnen koppelen aan banen. Verder zijn we bezig geweest met spin-offs van de PTW app, zoals PlayToSchool, waarmee studenten aan stages worden gekoppeld. Kortom, voor PTW valt er voor ons altijd weer iets leuks bij te bouwen!’ – Lidwien

Gebruikte technieken

– Backend: PHP/Laravel, Scala, Docker, GraphQL, MySQL
– Frontend: React, Sass, Cordova

Play to Work & Eaglescience

Eaglescience, Banenruil en IJsfontein werken nauw samen aan dit innovatieve en uitdagende project PlaytoWork. Samen ontwikkelen zij een intuïtieve gamingmodule voor MBO-afgestudeerden, werknemers en onderwijsinstellingen.

Meer informatie?

PlaytoWork
Banenruil
IJsfontein

Download de app!

iTunes

Google Play

Of neem contact op met:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl