SamenStarten - Eaglescience

SamenStarten

Het ondersteunen van communicatie tussen verpleegkundigen en ouders

De SamenStarten-app bevordert de communicatie tussen de verpleegkundigen en ouders. Het voorziet de gebruikers van informatie over hulpinstanties (zoals maatschappelijke dienstverlening), maar ook informatie op maat gemaakt voor de behoeften van de ouders (websites, instructievideo’s en pdf bestanden). De app maakt het mogelijk om de support te verbeteren, omdat de assistentie gebaseerd is op de patiëntbehoefte en doelen.

Kinderen en families met een specifieke behoefte (bijvoorbeeld het ouderschap of financiële problemen) kunnen door het SamenStarten-programma snel geholpen worden. Echter, de verpleegkundigen kunnen niet altijd de benodigde assistentie verlenen tijdens de telefoontjes.

“Eaglescience neemt altijd een stap extra en geeft ideeën een extra dimensie. Ze geven snel antwoord en zijn betrouwbaar. Ze luisteren zo goed dat hun voorstel vaak beter is dan het originele idee.”

SamenStarten & Eaglescience

In 2013 is de SamenStarten-app V1.0 gelanceerd. De SamenStarten-app was volledig geüpdatet in 2016. Beide projecten zijn gecoördineerd door TNO, in samenwerking met JGZ (Jeugdgezondheidzorg) Amsterdam en Pharos. Eaglescience heeft de applicatie ontworpen, in overleg met de verpleegkundigen en andere belanghebbenden.

Meer informatie?

SamenStarten
TNO

Of neem contact op met de volgende personen:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl