Scantech - Eaglescience

Scantech

Meer efficiëntie op luchthavens met eye-tracking technologie

Het verkorten van wachtrijen op luchthavens door eye-tracking technologie

Lange rijen en wachttijden op luchthavens zijn een bron van ergernis. Het scannen van de handbagage is tijdrovend en daarmee één van de oorzaken van de lange rijen op luchthavens. In het Scantech project is gebruik gemaakt van een technologie die het proces van scannen versnelt.

De eye-tracking technologie is de kern van de oplossing, doordat medewerkers automatisch kijken naar het meest risicovolle gebied. Deze methode is een spin-off van een project waarin geologen van TNO 3D-modellen van ondergrond wilden controleren op fouten, waaruit bleek dat ervaren personen onbewust meteen kijken naar de plek met de grootste kans op fouten. Het systeem registreert risico’s op basis van het aantal seconden dat de ogen van de beveiligingsmedewerkers blijft hangen op een plek. Hierdoor wordt verdachte inhoud sneller opgemerkt, en wordt de kans op een loos alarm kleiner.

Sneller en efficiënter scannen

Dezelfde techniek kan toegepast worden op de luchthaven, waarmee het scanningsproces versnelt en efficiënter gemaakt kan worden. Met Scantech kan de scanningstijd van 13 seconden teruggebracht worden naar 2 tot 4 seconden. Met machine-learning technologie is JOA de technologie aan het verfijnen. Naast dat deze techniek bruikbaar is op luchthavens, is het ook toepasbaar voor het scannen van vrachtwagens en schepen.

‘[Eaglescience is] een softwarebedrijf dat snel van een idee tot een concreet softwareproduct kan komen op een betrokken en flexibele manier.’ – Peter-Paul van Maanen

Team aan het woord

‘Eye-tracking technologie maakt dit een heel interessant project, omdat het geen standaard technologie is maar echt mooi gemaakt en vernuftig. Daarnaast vind ik het doel van het project is goed, omdat iedereen zich weleens stoort aan lange rijen op het vliegveld, een proces dat met de eye-tracking technologie veel efficiënter gemaakt kan worden. De samenwerking met JOA scanning was goed en verliep soepel, het was leuk om op locatie in Soesterberg op bezoek te gaan. Ik vond het inspirerend om te zien hoe iemand een bedrijf opstart, en zijn netwerk goed gebruikt om dingen te realiseren. Dat is mooi om te zien.’ – Dirk

Technieken

  • Python in combinatie met Kivy
  • Eyetracking
  • GPU programming

Meer informatie?


Of neem dan contact op met:
Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl