SenSuit - Eaglescience

SenSuit

Een innovatieve oplossing voor de communicatie tussen commandant en brandweerman

Brandweermannen zijn essentieel voor de publieke veiligheid. Deze mannen en vrouwen zetten hun eigen leven op het spel om zo de levens van andere mensen te redden. Elk jaar komen zo’n 100 brandweermannen om het leven in Europa tijdens een reddingsactie. Om het risico voor deze doelgroep te verlagen en het aantal doden en gewonden te verminderen hebben reddingsbrigades nieuwe innovatieve oplossingen nodig. SenSuit is een internationaal project dat zo’n oplossing ontwikkelt.

Het SenSuit, een draagbaar apparaat dat communicatie tussen commandant en brandweerman via trillingen een stuk veiliger maakt. Het volg- en communicatiesysteem maakt het mogelijk voor de commandant de brandweermannen hun locaties te bepalen en kan communiceren en coördineren door middel van trillingen. Het pak zorgt ervoor dat de brandweermannen de informatie continu op hun huid kunnen voelen wat ervoor zorgt dat de cognitieve belasting vermindert en het bewustzijn in de situatie verbetert.

Eurostars, Elitac & Eaglescience

Het SenSuit project maakt deel uit van het Eurostars Programma. Eaglescience ontwikkelt samen met Frauenhofer Gesellschaft, S-Gard en Elitac dit volg- en communicatiesysteem. Eaglescience en Elitac werken nauw samen in innovatieve projecten zoals MotoSense en SenSuit. Samen sluiten we ons aan bij verschillende consortia en gezamenlijke ondernemingen om geïntegreerde hardware, ingebedde software en nieuwe uitdagingen voor tactiele technologie te ontwikkelen.

Meer informatie?

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl