Socio Technical Simulation Tool (ST2) - Eaglescience

Socio Technical Simulation Tool (ST2)

Het testen van complexe softwaresystemen

Hoe test je softwaresystemen met een ingewikkelde mens-computerwisselwerking? Vroeg testen is meestal te duur of te ingewikkeld voor de domeinexperts. Daardoor wordt de evaluatie van de eisen en concepten pas gedaan nadat het systeem geïmplementeerd is, wat het moeilijker en duurder maakt om verandering aan te brengen. Het Socio Technical Simulation Tool (ST2) maakt het mogelijk voor domeinexperts om met weinig technische kennis in een vroege ontwikkelingsfase modellen te testen, gebruikersinterfaces en automatiseringslevels na te bootsen. ST2 is een voorbeeld van een model-gedreven ontwikkelingshulpmiddel: gebruikersinterfaces en interacties zijn afgeleid van de workflows. Deze workflows kunnen protocollen beschrijven voor hulpbronnen-management en vuurcontrole.

De workflow modellen die de ST2 aandrijven kunnen grafisch ontworpen worden en zijn relatief makkelijk te begrijpen. ST2 wordt gebruikt om huidige en toekomstige bemanningsconcepten te testen in de schepen van de Royal Netherlands Navy. Het ST2 hulpmiddel kan de knelpunten herkennen in de termen van de werkdruk van de opdracht en tijdlijnen, welke gebruikt kunnen worden om de efficiëntie en de hoeveelheid bemanning dat nodig is op de schepen te optimaliseren. Bovendien kan de tool ook gebruikt worden om real-time te bepalen of er genoeg personeel beschikbaar is voor de situaties die beschreven zijn in de workflows.

“Dit hulpmiddel kan ook gebruikt worden om te bepalen of er genoeg personeel beschikbaar is om situaties op te lossen die beschreven zijn in de workflows”

TNO & Eaglescience

Samen met TNO heeft Eaglescience het ST2 hulpmiddel ontwikkeld, waar Eaglescience verantwoordelijk is voor de technische implementatie, en TNO de eisen bepaalt en de gebruikssituaties beschrijft.

Meer informatie?

TNO

Of neem contact op met:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl