Eaglescience steunt de Stichting STOPhersentumoren - Eaglescience
  • 24 augustus 2018

Eaglescience steunt de Stichting STOPhersentumoren

Eaglescience steunt de Stichting STOPhersentumoren

Eaglescience steunt de Stichting STOPhersentumoren 1024 513 Eaglescience

Sponsoren gezocht
In mei dit jaar werden wij benaderd door Noa Faaij. Noa is 14 jaar, zit in de 3eklas van het gymnasium en wil neuro-oncologisch onderzoeker worden. Daar heeft zij wel een heel bijzondere reden voor: haar vader heeft al tien jaar twee hersentumoren in zijn hoofd en daar wordt nog maar weinig onderzoek naar gedaan in Nederland. Op korte termijn wil zij zich inzetten om het onderzoek op gang te helpen. Dit jaar heeft ze besloten de Stelvio te beklimmen in Italië. Dit is een grote uitdaging! Een tocht van 24 km, 2758 meter de hoogte in door middel van 48 haarspeldbochten. Dit doet ze samen met haar familie, met als doel zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de stichting STOPhersentumoren.

Beklimmen van de Stelvio
18 juli was het zover, Noa heeft samen met haar familie de klim naar boven gemaakt en daarmee €12.000 binnen gehaald. ‘Het was machtig en prachtig’ schrijft Noa ons na afloop.Het was een flinke klim. Bij de start was het 25 graden, maar in de bergen was het soms maar 15 graden en voelde het nog kouder. We kwamen om een uur of 3 pas bij de finish. Blij dat we weer konden zitten.’ In totaal is er door alle teams dit jaar €63.276 opgehaald voor de stichting STOPhersentumoren. Dit geld wordt ingezet voor wetenschappelijke onderzoeken waardoor er versneld een betere behandeling voorhanden gaat komen voor deze patiëntengroep.

© STOPhersentumoren

Stichting STOPhersentumoren
De stichting STOPhersentumoren is opgericht door Nico Faaij, de vader van Noa, om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. Inmiddels staat de teller op €5,5 miljoen, waarmee onder meer internationale wetenschappers naar Nederland worden gehaald.  Elke zomer organiseert de stichting een beklimming naar een bekende berg in Europa en zoeken ze hiervoor nieuwe sponsoren. De volgende tocht gaat op 31 mei 2019 naar de Col du Tourmalet. Voor meer informatie, hou de website www.driebergentocht.nl en www.stophersentumoren.nl in de gaten.