Eaglescience wint Digging for Data Challenge
  • 3 juli 2019

Archeologica 2.0: subsidie provincie Zuid-Holland toegekend

Archeologica 2.0: subsidie provincie Zuid-Holland toegekend

Archeologica 2.0: subsidie provincie Zuid-Holland toegekend 577 383 Eaglescience

In juni 2018 heeft Eaglescience meegedaan aan de Digging for Data challenge, uitgezet door de provincie Zuid Holland. Binnen het programma Transparante en Open Provincie wil de provincie Zuid-Holland alle data en informatie beschikbaar openstellen voor de buitenwereld.

Een jaar later…
hebben wij een aanvraag gedaan voor het subsidieproject Publieksbereik Archeologie van de provincie Zuid-Holland die we met ons plan voor Archeologica 2.0 toegekend hebben gekregen! Samen met onze partner Freek Hasselaar hebben we het plan om een duurzaam verdienmodel voor de app Archeologica te ontwikkelen. Door musea en organisaties die archeologische vondsten hebben aan te sluiten op de app en de app uit te breiden willen we een breder publiek kennis te laten maken met archeologische vondsten die nu nog vaak verborgen blijven. De musea en organisaties krijgen een eigen plek in de app en kunnen een themaspel aanmaken met vondsten van bijvoorbeeld een speciale collectie.

Wat is Archeologica?

Archeologica, een idee van Eaglescience Software in samenwerking met de Raboud Universiteit, winnen de pitch. Er is door de provincie Zuid-Holland €20.000 beschikbaar gesteld om de app te ontwikkelen. Het winnende app-idee daagt spelers uit om objecten aan kenmerken te koppelen. Verschillende AI technieken breiden het spel uit waardoor meer gegevens over de objecten kunnen worden verzameld. Deze gegevens zijn nuttig voor experts en onderzoekers in de provincie Zuid-Holland en universiteiten. Begin oktober zal de app worden gelanceerd.