Polaris: Opening ADE 2016 - Eaglescience
  • 17 maart 2017

Polaris: Opening ADE 2016

ADE

Tune in to POLARIS, the official opening of #ADE16 a-d-e.nl/live

Geplaatst door Amsterdam Dance Event op Woensdag 19 oktober 2016

Polaris: Opening ADE 2016

Polaris: Opening ADE 2016 1024 683 Eaglescience

Op woensdag 19 oktober 2016, Amsterdam Dance Event en Stedelijk Museum Amsterdam presenteerde Polaris op de officiële openingsceremonie van ADE 2016 op het museumplein.

Polaris is een lichtinstallatie op grote schaal dat is gebaseerd op onze emotionele reactie van muziek. Polaris werd live uitgevoerd door Fatima Yamaha, Nick Verstand, Nikki Hock en Children of the Light. Twintig deelnemers uit het publiek hebben 25 minuten lang meegedaan aan een wetenschappelijk experiment, waarbij de EEG sensors die ze droegen hun hersenactiviteit maten. Deze metingen werden vertaald naar algoritmen die de emotie kunnen aanduiden. Ze prikkelde de installatie in real-time, zodat de artiest en het publiek samen het stuk creëerden.

Polaris is een project van Nick Verstand, Fatima Yamaha, Nikki Hock, Children of the Light, Pandelis Diamantides, Showsync, TNO, Eaglescience, Red Light Radio, ADE en het Stedelijk Museum. Het was ontwikkeld – als een onderdeel van het ADE Sound Lab – en gepresenteerd met de ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie/ Creative Industries Fund NL, COMMIT en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Eaglescience, als een deelnemer van het COMMIT-project Art Designed through Emotions (ADE), ontwikkelde een mobiele applicatie die de data verzamelde van 20 mensen terwijl ze muziek aan het luisteren waren. Deze data werd verzonden naar een server, waar alle emoties werden berekend en vervolgens gepresenteerd met lichten op het museumplan in Amsterdam.

Meer informatie?

Ga naar Project ADE.

Tune in to POLARIS, the official opening of #ADE16 a-d-e.nl/live

Geplaatst door Amsterdam Dance Event op Woensdag 19 oktober 2016